Beroepsopleiding met betrekking tot mobiliteit

Werk jij in de mobiliteits branche en heb je behoefte aan nieuwe kennis of moet je van je werkgever bepaalde kennis vergaren? Dan kan je ervoor kiezen om een beroepsopleiding of een cursus te volgen. Er zijn veel verschillende soorten beroepsopleidingen of cursussen die aansluiten bij de mobiliteits branche. In deze blog lees je meer over deze verschillende opleidingen en cursussen. 

Een cursus levensreddend handelen

Als taxichaffeur in Nederland ben je verplicht om je te verdiepen in levensreddend handelen. De reden hiervoor is dat je tijdens je dagelijkse werkzaamheden in situaties kan komen waarin je levensreddend moet handelen, als je klanten bijvoorbeeld onwel worden tijdens een taxirit. Bij een cursus levensreddend handelen leer je de vijf basisvaardigheden om levensreddend te kunnen handelen. Zo leer je bijvoorbeeld reanimeren, hoe je een AED gebruikt en hoe te handelen bij ernstige bloedingen. Als je deze cursus afgerond hebt beschik je 2 jaar over een geldig certificaat. Na twee jaar wordt je weer opgeroepen voor een herhaaltraining. 

Zuinig rijden

Tegenwoordig is het veel belangrijker om zuinig te rijden ten opzichte van vroeger. Om deze reden hebben veel mensen dit vroeger niet geleerd bij het halen van hun rijbewijs. Je kan een korte cursus volgen om zuinig te leren rijden. Zuinig rijden doe je bijvoorbeeld door optijd te schakelen en je auto bij voorkeur te laten uitrollen in plaats van plotseling te remmen. Ook voor elektrische auto’s is er een techniek om zuinig te rijden, waarmee je actieradius kan besparen. Meer daarover leer je allemaal in de cursus zuinig rijden.

Sociale vaardigheden trainen

Bij het beroep als taxichauffeur zijn sociale vaardigheden heel belangrijk. Je zit vaak langere tijd met iemand in een auto. Het is belangrijk dat je aanvoelt of je klant wel of geen behoefte heeft aan een praatje. Daarnaast is het fijn als je aanvoelt hoe je het beste kan communiceren met de klant. Ook uitzonderlijke situaties zoals wanneer je te maken krijgt met aggressie vergt goede sociale vaardigheden. Een cursus om je sociale vaardigheden te trainen is een toevoeging aan je taxipas, en zorgt ervoor dat je zelfverzekerder bent in het uitvoeren van je vak.

Aanbevolen artikelen