Een reguliere opleiding volgen niet voor iedereen weggelegd

reguliere opleiding niet voor iedereen

In veel delen van de wereld is het voor grote groepen mensen niet mogelijk om een opleiding te volgen. Dit komt door de omstandigheden in het land of door de ontbrekende financiële mogelijkheden. Een opleiding volgen kost immer aardig wat geld. Hierdoor is het zelfs zo dat er genoeg mensen in Nederland geen dure opleiding volgen. Echter is zijn er ook andere redenen waarom een reguliere opleiding voor sommige Nederlanders niet is weggelegd.

De manier van leren past niet bij iedereen

De huidige manier van leren past niet bij iedereen. In een maatschappij welke snel veranderd, waarbij de reguliere opleidingen het niet altijd even snel bijhouden. Zijn er steeds meer mensen die de keuze maken voor bijvoorbeeld een cursus in plaats van een reguliere opleiding van 4 jaar.

Steeds meer mensen zien het namelijk niet zitten om 4 jaar te leren, om er vervolgens achter te komen wat ze in het eerste jaar geleerd hebben, niet meer van toepassing is. Verkochte opleidingen hebben dan ook sterk de voorkeur voor vele. Tevens belanden er veel mensen in een werk leer proces, omdat ze simpelweg niet alleen willen leren maar ook direct willen werken.

Echter blijkt het in de praktijk, dat niet alle beroepen welke via een werken en leren constructie te doen zijn, in de smaak vallen bij iedereen. Hierdoor zijn er steeds meer mensen die een onlinecursus kopen, waarin ze iets leren om direct geld te verdienen.

Tevens zijn er ook steeds meer mensen welke alsnog een officieel diploma behalen, maar dit doen via een thuisstudie.

Aanbevolen artikelen